Kantoorverlichting

Bespaar met energiezuinige kantoorverlichting

In kantoorpanden wordt nog veel gebruik gemaakt van verouderde verlichting. Door gebruik te maken van energiezuinige kantoorverlichting en  efficiënte schakeling kunt u fors besparen. Hiernaast heeft dit ook een positieve invloed op de werkproductiviteit.

Nieuwe 4x14W HF T5 verlichting

Nieuwe 4x14W HF T5 verlichting

Bespaar op uw energiekosten

Bij kantoorverlichting zijn er drie manieren om te besparen op de energiekosten. Dit zijn;

  • Uw huidige armaturen vervangen voor hoogfrequent energiezuinige armaturen
  • Het plaatsen van bewegingssensoren voor aanwezigheidsdetectie
  • Het plaatsen van lichtsensoren voor daglichtregeling

Duurzame oplossingen voor uw huidige kantoorverlichting

T5 inlegarmaturenDoor gebruik te maken van hoogfrequent voorschakelapparatuur, T5 lampen en hoge reflectie spiegeloptieken kan het opgenomen vermogen van de T5 armaturen t.a.v. de oude armaturen met 40-60% verlaagd worden. Zo gaat bijvoorbeeld het opgenomen vermogen van een conventioneel 2x36W armatuur van +/-100W naar 57W. Aangezien deze armaturen erg eenvoudig 1-op-1 uitgewisseld kunnen worden raden wij hier vaak vernieuwing aan. 

Kantoor downlighter In veel kantoorpanden zijn o.a. de gangen en toiletten vaak verlicht met PL-downlighters. Deze kunnen eenvoudig vervangen worden door Led downlighters. De nieuwe downlighters hebben een bijna twee keer hogere lumen/Watt verhouding en effiëntere spreiding. Hierdoor kan er rond zo’n 50% bespaard worden. Hiernaast gaan de led downlighters meer dan 50.000 branduren mee waardoor de exploitatiekosten aanzienlijk dalen.

Led spotHalogeenlampen geven erg mooi en sfeervol licht en worden daarom veel gebruikt in o.a. ontvangstruimten en vergaderzalen. Halogeenspots hebben echter een zeer slechte lumen/watt verhouding (dit geeft de efficiëntie van een lichtbron aan). Door deze te vervangen voor led lampen kan een besparing behaald worden van 80%! Hierbij komt dat de lampen vaak erg eenvoudig uit te wisselen in de bestaande houder en een tot 15x langere levensduur hebben. Een echt quick win dus.

 

Terugverdientijd 2 tot 3 jaar

Bij de renovatie van uw verlichting maken wij gebruik van energiezuinige armaturen met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Door de aanzienlijke besparingen in combinatie met de beperkte installatiekosten is de terugverdientijd in bijna alle situaties tussen de 2 en 3 jaar. Zo bent u er zeker van dat u snel daadwerkelijk gaat besparen. Bent u benieuwd wat u kunt besparen? Doe dan de bespaarcheck of neem contact op voor een gratis verlichtingsscan.

Aanwezigheidsdetectie

Naast de besparing door hoogfrequent techniek en het verlagen van het opgenomen vermogen van de lichtbronnen kan er ook een forse besparing behaald worden door het plaatsen van aanwezigheid- en/of lichtdetectie. Deze zorgt ervoor dat de verlichting gedimd of uitgeschakeld wordt bij de afwezigheid van personen of voldoende lichtinval. De besparing kan hierbij oplopen tot 80%.

Voordelen renovatie kantoorverlichting

  • Energiebesparing van 50-80%
  • In veel gevallen meer licht
  • Lagere exploitatiekosten door langere levensduur van de lampen
  • Positieve invloed op de productiviteit
  • 3 jaar garantie op de nieuwe armaturen
  • Lagere CO2 uitstoot
  • Korte terugverdientijd van 2-3 jaar

Benieuwd wat u kunt besparen?
Vraag de verlichtingscan aan

Voor referenties van gerenoveerde kantoorpanden, klik hier.