Sporthalverlichting

Energiezuinige verlichting voor sporthallen

Onnodig energieverbruik door verouderde verlichting in sportaccommodaties

De huidige verlichting in sportaccommodaties is veelal verouderd. Hierdoor wordt onnodig energie verspild en is er in veel gevallen te weinig licht. Als reden voor het behoudt van de oude verlichting wordt vaak de hoge prijs van nieuwe sportarmaturen genoemd. Daarom raadt EnergyFirst in bijna alle gevallen renovatie van de sportverlichting aan. Het resultaat is met nieuw vergelijkbare energiezuinige sportverlichting tegen 30-40% van de reguliere installatiekosten.

Sportverlichting uitermate geschikt voor renovatie

Energiezuinige sportverlichtingSportarmaturen zijn door hun robuuste behuizing vaak nog in erg goede staat en daardoor uitermate geschikt voor renovatie. De renovatie zorgt in bijna alle gevallen voor een besparing van 40-60% en een verhoging van het huidige lichtniveau. EnergyFirst heeft veel ervaring in de renovatie van verlichting bij sportaccommodaties. Zo hebben wij bij tientallen gymzalen, sporthallen zwembaden de verlichting gerenoveerd of vernieuwd. Door de aanzienlijke bedrijfstijd, hoge besparing en onze efficiënte werkwijze ligt de terugverdientijd van renovatie van de sportverlichting in de meeste situaties tussen de 2-3 jaar. (Voor meer informatie over renovatie van uw verlichting, klik hier.)

Verlichting in sporthallen en gymzalen

In sporthallen wordt het meest gebruik gemaakt van lijnverlichting met 2st. of 3st. 58W lampen (bijv. Veko). Hierbij raden wij vaak renovatie naar 3x35W of 2x49W hoogfrequent T5 aan. De besparing ligt hierbij tussen de 70-110W per armatuur. Door bij de renovatie spiegeloptieken te plaatsen in de huidige armaturen gaat naast de besparing vaak ook het lichtniveau aanzienlijk omhoog. Dit is in veel sporthallen ook gewenst.

Verlichting in zwembaden

In de zwembaden zien wij met name waterdichte IP65 tl-verlichting. Door de chloordampen zijn de kappen hierbij vaak vergeeld. Daarom plaatsen wij hier in veel gevallen nieuwe armaturen. Voor meer informatie over deze verlichting, klik hier.

Bent u benieuwd wat u in uw sporthal kunt besparen door energiezuinige verlichting, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende verlichtingsscan.