LightLease

Mogelijkheden voor financiering van nieuwe energiezuinige verlichting

Duurzame verlichting zonder investering

Heeft u geen mogelijkheid om direct te investeren, maar wel interesse in energiezuinige verlichting? Dan is Lightlease wellicht geschikt voor u. Bij deze constructie gebruikt u de door ons gerealiseerde besparing om de totale installatiekosten maandelijks af te lossen. Zo heeft u nooit extra kosten en na de looptijd van maximaal 3,5 jaar nog jarenlang profijt van energiezuinige T5 of Led verlichting.

Omdat in de leaseperiode de maandelijkse kosten nooit hoger zijn dan de gemiddelde besparing heeft u geen hogere bedrijfskosten. U kunt dus zonder te investeren toch overgaan op energiezuinige verlichting.

Hoe werkt Lightlease?

Het leasen van energiezuinige verlichting gaat als volgt te werk:

  1. Na het uitvoeren van een verlichtingsscan krijgt u van ons een duidelijk overzicht van de mogelijke besparingen door renovatie van uw huidige verlichting.
  2. Aan de hand van deze besparing wordt de terugverdientijd en de looptijd van de Lightlease bepaald.
  3. Na opdracht gaat EnergyFirst over tot het renoveren of vernieuwen van uw verlichtingsinstallatie. Hierbij wordt een energiebesparing gerealiseerd van 40-60%.
  4. Na oplevering van het project wordt vervolgens de maandelijks de gerealiseerde besparing gebruikt om de totale installatiekosten af te lossen.
  5. Na de looptijd van 2,5 tot max. 3,5 jaar is de complete installatie afgelost en gaat u volledig profiteren van energiezuinige T5 verlichting.

Na de looptijd nog jarenlang besparen

Renovatie van uw huidige verlichting wordt gemiddeld in zo’n 10.000 branduren terugverdiend. De lampen gaan echter 25.000 branduren mee en de Osram hoogfrequent vsa’s 60.000 branduren. De looptijd van de Lightlease is dus een korte periode t.a.v. de totale levensduur van de verlichting.