Over EnergyFirst

De missie naar betaalbare duurzame verlichting

EnergyFirst is in 2004 opgericht door Hans Bisschops. In zijn jaren als energieadviseur in de Mid & Grootzakelijke markt viel het hem op dat er binnen nagenoeg alle bedrijven enorm veel bespaard kon worden op de verlichting. Op dit punt werd echter nog weinig actie genomen. Na enig onderzoek werd duidelijk dat dit te maken had met de hoge kosten van nieuwe armaturen t.o.v. de mogelijke energiebesparingen. Daarom zag Hans de uitdaging om tegen lagere investeringskosten verlichtingsinstallaties duurzaam, efficiënt en energiezuinig te maken.

De eerste efficiëntieslag was het verhogen van het reflectie rendement van armaturen d.m.v. spiegeloptieken. Hierbij konden veel bedrijven van twee naar één tl lamp per armatuur met behoud van hun oude lichtniveau. Vervolgens ging de ontwikkeling verder naar hoogfrequent T5 verlichting i.c.m. de spiegeloptieken. Hierbij werd de levensduur van de verlichting met 40% verlengd en liep de mogelijke energiebesparing verder op tot 60%. Sinds 2013 jaar zijn we echter volledig over op Led verlichting en behalen hier uitstekende resultaten mee.

Nog altijd ligt onze focus op het behalen van een zo hoog mogelijk besparingsrendement met zo laag mogelijke investeringskosten. Dit doen wij door waar mogelijk het chassis van de armaturen te hergebruiken en bij vervanging gebruik te maken van nieuwe armaturen met een hoge lichtopbrengst en relatief lage prijs. Momenteel bieden we onze klanten een energiebesparing die op kan lopen tot 80% met een terugverdientijd van 2-3 jaar. Oude materialen worden volledig gerecycled door WeCycle, waardoor de druk op het milieu wordt beperkt tot het minimum.

Momenteel behoren wij tot een van de weinige bedrijven die volledig gericht is op het efficiënter maken van verlichtingsinstallaties binnen sporthallen, scholen, wooncomplexen en bedrijven. Het is onze missie om binnen deze sectoren een zo groot mogelijke besparing te realiseren ten aanzien van het huidige energieverbruik van de verlichting. Zo leveren wij onze bijdrage aan een leefbare en duurzame wereld. Wat immers niet wordt verbruikt hoeft ook niet te worden opgewekt.

EnergyFirst – Meer licht, minder energie