Kantoorverlichting

Bespaar met energiezuinige kantoorverlichting

Bespaar energie én verhoog het werkcomfort

In kantoorpanden wordt nog veel gebruik gemaakt van verouderde verlichting. Door de huidige kantoorverlichting te vervangen voor energiezuinige Led verlichting en gebruik te maken van efficiënte schakeling kan hierop fors bespaard worden. Hiernaast heeft dit ook een positieve invloed op de werkproductiviteit.

Energiebesparing binnen kantoorpanden

Bij kantoorverlichting zijn er drie manieren om te besparen op de energiekosten. Dit zijn;

  • Uw huidige armaturen vervangen voor energiezuinige Led armaturen
  • Het plaatsen van bewegingssensoren voor aanwezigheidsdetectie
  • Het plaatsen van lichtsensoren voor daglichtregeling
Energiebesparing door toepassing Led panelen

Duurzame oplossingen voor uw huidige kantoorverlichting

T5 inlegarmaturenDoor gebruik te maken van Led panelen met een hoge lumen/Watt verhouding kan het opgenomen vermogen van t.a.v. de oude TL armaturen met 50-65% verlaagd worden. Zo gaat bijvoorbeeld het opgenomen vermogen van een conventioneel 2x36W armatuur van +/-96W naar 40W. Aangezien deze armaturen erg eenvoudig 1-op-1 uitgewisseld kunnen worden raden wij hier vaak vernieuwing aan. 

Kantoor downlighter In veel kantoorpanden zijn o.a. de gangen en toiletten vaak verlicht met PL-downlighters. Deze kunnen eenvoudig vervangen worden door Led downlighters. De nieuwe downlighters hebben een bijna twee keer hogere lumen/Watt verhouding en effiëntere spreiding. Hierdoor kan er rond zo’n 50% bespaard worden. Hiernaast gaan de led downlighters meer dan 50.000 branduren mee waardoor de exploitatiekosten aanzienlijk dalen.

Led spotHalogeenlampen geven erg mooi en sfeervol licht en worden daarom veel gebruikt in o.a. ontvangstruimten en vergaderzalen. Halogeenspots hebben echter een zeer slechte lumen/watt verhouding (dit geeft de efficiëntie van een lichtbron aan). Door deze te vervangen voor led lampen kan een besparing behaald worden van 80%! Hierbij komt dat de lampen vaak erg eenvoudig uit te wisselen in de bestaande houder en een tot 15x langere levensduur hebben. Een echt quick win dus.

 

Terugverdientijd 2 tot 3 jaar

Bij de renovatie van uw verlichting maken wij gebruik van energiezuinige armaturen met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Door de aanzienlijke besparingen in combinatie met de beperkte installatiekosten is de terugverdientijd in bijna alle situaties tussen de 2 en 3 jaar. Zo bent u er zeker van dat u snel daadwerkelijk gaat besparen. Bent u benieuwd wat u kunt besparen? Doe dan de bespaarcheck of neem contact op voor een gratis verlichtingsscan.

Aanwezigheidsdetectie

Naast de besparing door hoogfrequent techniek en het verlagen van het opgenomen vermogen van de lichtbronnen kan er ook een forse besparing behaald worden door het plaatsen van aanwezigheid- en/of lichtdetectie. Deze zorgt ervoor dat de verlichting gedimd of uitgeschakeld wordt bij de afwezigheid van personen of voldoende lichtinval. De besparing kan hierbij oplopen tot 80%.


Voordelen renovatie kantoorverlichting

  • Energiebesparing van 50-80%
  • In veel gevallen meer licht
  • Lagere exploitatiekosten door langere levensduur van de lampen
  • Positieve invloed op de productiviteit
  • 3 jaar garantie op de nieuwe armaturen
  • Lagere CO2 uitstoot
  • Korte terugverdientijd van 2-3 jaar