Sporthalverlichting

Energiezuinige Led verlichting voor sporthallen

Verlichting sportaccomodaties vaak verouderd

De verlichting in sporthallen is vaak in verouderde staat. Hierdoor wordt onnodig energie verspild en is er in veel gevallen te weinig licht. Als reden voor het behoudt van de oude verlichting wordt vaak de hoge prijs van nieuwe sporthalverlichting genoemd. Daarom raadt EnergyFirst in bijna alle gevallen renovatie van de huidige sportarmaturen aan. Hiermee wordt een vergelijkbare energiebesparing en lichtopbrengst behaald als met nieuwe Led sportarmaturen, maar dan met 60-70% lagere installatiekosten.

Sportverlichting uitermate geschikt voor renovatie

Sportarmaturen zijn door hun robuuste behuizing vaak nog in erg goede staat en daardoor uitermate geschikt voor renovatie. De renovatie zorgt in bijna alle gevallen voor een besparing van 50-65% en een verhoging van het huidige lichtniveau. EnergyFirst heeft veel ervaring in de renovatie van verlichting bij sportaccommodaties. Zo hebben wij bij tientallen gymzalen, sporthallen zwembaden de verlichting gerenoveerd of vernieuwd. Door de aanzienlijke bedrijfstijd, hoge besparing en onze efficiënte werkwijze ligt de terugverdientijd van renovatie van de sportverlichting in de meeste situaties tussen de 2-3 jaar.

Verlichting in sporthallen en gymzalen

In sporthallen wordt het meest gebruik gemaakt van lijnverlichting met 2st. of 3st. 58W lampen (bijv. Veko). Hierbij raden wij vaak renovatie naar 3x25W of 2x30W Led TL verlichting aan. De besparing ligt hierbij tussen de 70-150W per armatuur. Door de extreem hoge lumen/Watt verhouding kunnen we hierbij vaak ook een verhoging van het lichtniveau realiseren. Dit is in veel sporthallen ook gewenst.

Zwembad verlichting

In de zwembaden zien wij met name waterdichte IP65 verlichting. Door de chloordampen zijn de kappen hierbij vaak vergeeld. Daarom plaatsen wij hier in veel gevallen nieuwe armaturen. Klik hier voor meer informatie over IP65 verlichting.

Bent u benieuwd wat u in uw sporthal kunt besparen door energiezuinige verlichting, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende verlichtingsscan.