Industriële verlichting

Professionele Led verlichting voor de industriële toepassingen

Alhoewel de verlichting in de industrie vaak maar een klein gedeelte van het totale energieverbruik omvat, valt hier door renovatie toch vaak een forse energiebesparing te behalen van 50-75%. Hiernaast zorgt renovatie of vernieuwing o.a. voor verbeterde veiligheid en verhoogd werkcomfort.

Type verlichting in de industrie:

Voor al deze soorten verlichting hebben wij een energiezuinige oplossing. Naast de te behalen besparing kunt u bij renovatie van de verlichting ook gebruik maken van Energie Investerings Aftrek (EIA). Deze zorgt gemiddeld voor een aftrek van 14% van het te investeren bedrag.

Renovatie tl-verlichting

In het geval van TL lijnverlichting en open TL verlichting passen wij hier vaak renovatie van de huidige armaturen toe. Dit is een goedkopere oplossing dan een complete vervanging en zorgt voor een gelijke energiebesparing. Hierbij maken we de laatste jaren gebruik van Led TL lampen met een extreem hoge lumen/Watt verhouding. De energiebesparing kan hierbij oplopen tot 75%. Klik hier voor meer informatie over renovatie naar Led TL verlichting.

Nieuwe Led verlichting

Naast de renovatie is het ook mogelijk om de huidige tl-verlichting te vervangen voor nieuwe led verlichting. Dit kan interessant zijn wanneer de oude armaturen in zeer slechte staat zijn of er een ander soort verlichting gewenst is voor de toepassing. De industriële Led verlichting heeft een robuuste behuizing, zeer hoge lumen/Watt verhouding en kan uitgerust worden met aanwezigheidsdetectie en/of daglichtschakeling.

Toepassen aanwezigheidsdetectie

In magazijnen worden sommige gangpaden en ruimten maar weinig gebruikt. In deze ruimten is het erg zinvol om bewegingssensoren voor aanwezigheidsdetectie te plaatsen. Dit zorgt voor automatisch aan en uit schakelen bij de aanwezigheid van mensen. Door deze toevoeging op de energiezuinige verlichting kan de besparing soms wel oplopen tot 90%. Klik hier voor meer informatie over aanwezigheidsdetectie.

Belangrijke punten industriële verlichting:

  • De juiste lichtsterkte op de verschillende werkplekken
  • Verbetering van de veiligheid
  • Verhoging van het werkcomfort
  • Realiseren van een forse energiebesparing
  • Continuïteit van de werkzaamheden

Referenties

Hieronder verschillende bedrijven waar wij de verlichting hebben gerenoveerd.

Gratis verlichtingscan

Mocht u binnen uw pand nog gebruik maken van oudere verlichting, neem dan contact met ons op voor een gratis verlichtingscan. Tijdens deze scan nemen wij alle punten van uw huidige verlichting op en komen met een mogelijke energiezuinige oplossing. Voor meer informatie over de deze verlichtingscan, klik hier.