Led TL verlichting

Bespaar door overstap naar duurzame Led verlichting

Renovatie armaturen met Led TL verlichting

 Als uw huidige TL armaturen qua behuizing nog in goede staat zijn, dan is renovatie met retrofit LED TL lampen een uitstekende oplossing. Met relatief lage installatiekosten kan zo een energiebesparing behaald worden van 60-75% met een terugverdientijd van 2-3 jaar. Bij de renovatie verwijderen en recyclen we alle oude elektronica, leggen nieuwe bedrading aan en vervangen waar nodig de lamphouders. Hierdoor is er geen onnodig energieverbruik door oude componenten en is het armatuur helemaal geschikt voor de nieuwe Led verlichting.  

  • Energiebesparing tot: 75% 75%
  • Besparing exploitatiekosten: 80% 80%

Led T8 tubes

De meeste TL armaturen hebben 58W of 36W T8 TL buizen met een G13 fitting. Deze lampen kunnen we eenvoudig vervangen voor Led TL buis met dezelfde lengte en fitting. Onze Led tubes hebben een zeer hoge efficiëntie (160lm/W) waardoor er een aanzienlijke besparing mogelijk is. Hier naast hebben de lampen een levensduur van 50.000 branduren, 3 jaar garantie en gaan hiermee ruim 3 keer langer mee dan conventionele TL lampen. 

Led T5 tubes

In modernere TL armaturen wordt vaak gebruik gemaakt van T5 lampen. Ook deze armaturen kunnen we geschikt maken voor Led. Hierbij maken we gebruik van speciale T5 Led tubes met een gelijke lengte en fitting. Hierdoor passen ze altijd in het huidige armatuur en blijven veel installatiekosten bespaard. De gebruikte T5 Led tubes hebben een levensduur van 50.000 branduren, 3 jaar garantie en een zeer hoge lichtopbrengst van 170lm/W. 

Besparing door renovatie naar Led TL verlichting sporthal

Lagere exploitatiekosten

Conventionele TL lampen hebben een levensduur van 15.000 branduren. Dit houdt in dat deze, met een gemiddelde bedrijfstijd, na 5 jaar vervangen moeten worden. Led TL verlichting heeft echter een levensduur van > 50.000 branduren en gaat hiermee dus ruim 3 keer langer mee. Hierdoor zullen de exploitatiekosten t.a.v. de verlichting fors dalen. Tevens zijn de Led lampen door de lange levensduur erg geschikt voor industriële toepassingen met een hoge bedrijfstijd.

Garantie op behoud lichtniveau

De lichtopbrengst van Led lampen is de laatste jaren sterk gestegen en ligt momenteel op > 160lm/W. Hiernaast hebben Led lampen ook een zeer efficiënte spreiding. Door deze twee punten kunnen we een met een aanzienlijk lager wattage Led lamp een vergelijkbaar tot sterk verbeterd lichtniveau behalen ten aanzien van de conventionele TL verlichting. We geven bij renovatie dan ook garantie op minimaal behoud van het huidige lichtniveau.

Duurzaam en kostenbesparend

Bij de renovatie van de huidige TL verlichting naar Led kan het chassis van de armaturen behouden blijven. Hierdoor blijven de installatiekosten laag, zijn er geen hak- en breekwerkzaamheden nodig en beperken we de hoeveelheid afval tot het minimum. Dit maakt deze installatie duurzaam en kostenbesparend. De oude materialen die we uit het armatuur verwijderen (voorschakelapparatuur, TL lampen, bedrading, e.d.) worden afgevoerd en gerecyled door Wecycle.

    Toepassingen Led TL verlichting

    Led verlichting is bij uitstek geschikt in situaties met hoge bedrijfstijden, lage temperaturen en plekken waar een hoge lichtintensiteit van groot belang is. Zo raden wij Led lampen o.a. vaak aan bij: