Led TL verlichting

Bespaar door overstap naar duurzame Led verlichting

Renovatie Led TL verlichting

Led TL verlichting heeft de laatste jaren een belangrijke positie ingenomen in de renovatiemarkt.  Dit is niet voor niets. De Led TL buis heeft een zeer hoge lumen/watt verhouding en een zeer lange levensduur. Hierdoor is  is een forse energiebesparing te behalen ten aanzien van conventionele TL verlichting (TL lampen met starters). Hieronder zullen we de voor- en nadelen behandelen en uitleggen bij welke toepassingen led verlichting interessant kan zijn.

Besparing door renovatie naar Led TL verlichting sporthal

Bespaar meer dan 60% met Led TL verlichting

Bij renovatie van uw conventionele tl-verlichting naar led verlichting worden eerst de oude tl-lampen verwijderd en alle oude elektronica losgekoppeld. Vervolgens worden de led tl lampen geïnstalleerd en direct op de voeding aangesloten. Doordat de led lampen veel efficiënter zijn qua lichtopbrengst (> 120 lumen/Watt) en geen verlies hebben door slechte reflectie kan hiermee een energiebesparing behaald worden van meer dan 60%.

Lagere energiekosten

De lichtopbrengst van Led lampen is de laatste jaren sterk gestegen en ligt momenteel op ruim 120lm/W. Hiernaast hebben Led lampen ook een zeer efficiënte spreiding. Door deze twee punten kunnen we een met een aanzienlijk lager wattage Led lamp toch een vergelijkbare lichtsterkte behalen ten aanzien van conventionele TL verlichting. Renovatie naar Led verlichting zorgt gemiddeld voor een energiebesparing van 60%!

Behoudt uw huidige armaturen

Bij de renovatie van uw huidige TL verlichting naar Led kan het chassis van de armaturen vaak behouden blijven. Hierdoor blijven de installatiekosten laag, zijn er geen hak- en breekwerkzaamheden nodig en beperken we de hoeveelheid afval tot het minimum. De oude materialen die we uit het armatuur verwijderen (voorschakelapparatuur, TL lampen, bedrading, e.d.) worden afgevoerd en gerecyled door Wecycle.

 

Lagere exploitatiekosten

Normale conventionele tl-lampen hebben een levensduur van 10.000 branduren. Dit houdt in dat deze, met een gemiddelde bedrijfstijd, na 4 jaar vervangen moeten worden. Led tl verlichting heeft echter een levensduur van > 50.000 branduren en gaat hiermee dus 5 keer langer mee! Hierdoor zullen de exploitatiekosten t.a.v. de verlichting fors dalen. Tevens zijn de led lampen door de lange levensduur erg geschikt voor industriële toepassingen met een hoge bedrijfstijd.

Goede toepassingen Led TL verlichting

Led verlichting is bij uitstek geschikt in situaties met hoge bedrijfstijden, lage temperaturen en plekken waar een hoge lichtintensiteit van groot belang is. Zo raden wij Led lampen o.a. vaak aan bij:

Besparen met Led tl of T5 verlichting?

EnergyFirst levert en installeert zowel led verlichting als hoogfrequent T5 verlichting. Hierbij hebben wij installatietechnisch geen voorkeur. Na een verlichtingscan maken we op  basis van de huidige situatie,  bedrijfstijd en kWh prijs vaak een vergelijking van deze twee opties en bieden we de mogelijkheid om ze naast elkaar te testen. Aan de hand hiervan kunt u vervolgens zelf een goed onderbouwde keuze maken. Hierbij heeft T5 verlichting vaak lagere investeringskosten en led tl verlichting een hogere energiebesparing op lange termijn.

Bent u benieuwd welke optie in uw situatie het best is of wilt u gewoon meer informatie over led tl verlichting, neem dan gerust contact met ons op.

Benieuwd wat u kunt besparen op uw verlichting?

Vraag dan nu een gratis verlichtingscan aan. Hierbij geven we u een uitgebreid advies over energiezuinige oplossingen m.b.t. uw huidige verlichting.

Bedankt voor de aanvraag! We nemen z.s.m. contact met u op.