Led TL verlichting

Bespaar door overstap naar duurzame Led verlichting

Renovatie Led TL verlichting

De afgelopen jaren worden retrofit Led TL lampen steeds vaker toegepast ter vervanging van de oude TL lampen. Dit is niet voor niets. Vaak zijn de huidige armaturen nog in goede staat en kan met een renovatie hiervan tegen relatief lage kosten een energiebesparing van 50-70% worden behaald. De retrofit Led buizen hebben met 160lm/W een erg hoge lichtopbrengst en een 3-5 keer langere levensduur dan TL lampen.  Hieronder zullen we de voor- en nadelen behandelen en uitleggen bij welke toepassingen led verlichting interessant kan zijn.

Besparing door renovatie naar Led TL verlichting sporthal

Hoe gaat de renovatie te werk?

Bij renovatie van de conventionele tl-verlichting naar led verlichting worden eerst de oude tl-lampen en elektronica verwijderd. Vervolgens leggen we nieuwe bedrading aan en worden eventueel nieuwe lamphouders geïnstalleerd. Als laatst plaatsen we de nieuwe Led TL of Led T5 lampen in het armatuur. De oude materialen worden vervolgens ingezameld gerecycled door WeCycle.

Doordat de led lampen veel efficiënter zijn qua lichtopbrengst (>160 lumen/Watt) en geen verlies hebben door slechte reflectie kan hiermee een energiebesparing behaald worden tot 70%.

Garantie op behoud lichtniveau

De lichtopbrengst van Led lampen is de laatste jaren sterk gestegen en ligt momenteel op 160lm/W. Hiernaast hebben Led lampen ook een zeer efficiënte spreiding. Door deze twee punten kunnen we een met een aanzienlijk lager wattage Led lamp een vergelijkbaar tot sterk verbeterd lichtniveau behalen ten aanzien van de conventionele TL verlichting. We geven bij renovatie dan ook garantie op minimaal behoud van het huidige lichtniveau.

Duurzaam en goedkoop

Bij de renovatie van de huidige TL verlichting naar Led kan het chassis van de armaturen behouden blijven. Hierdoor blijven de installatiekosten laag, zijn er geen hak- en breekwerkzaamheden nodig en beperken we de hoeveelheid afval tot het minimum. Dit maakt deze installatie duurzaam en kostenbesparend. De oude materialen die we uit het armatuur verwijderen (voorschakelapparatuur, TL lampen, bedrading, e.d.) worden afgevoerd en gerecyled door Wecycle.

 

Lagere exploitatiekosten

Normale conventionele TL lampen hebben een levensduur van 10.000 branduren. Dit houdt in dat deze, met een gemiddelde bedrijfstijd, na 4 jaar vervangen moeten worden. Led TL verlichting heeft echter een levensduur van > 50.000 branduren en gaat hiermee dus 5 keer langer mee. Hierdoor zullen de exploitatiekosten t.a.v. de verlichting fors dalen. Tevens zijn de Led lampen door de lange levensduur erg geschikt voor industriële toepassingen met een hoge bedrijfstijd.

Toepassingen Led TL verlichting

Led verlichting is bij uitstek geschikt in situaties met hoge bedrijfstijden, lage temperaturen en plekken waar een hoge lichtintensiteit van groot belang is. Zo raden wij Led lampen o.a. vaak aan bij:

Benieuwd wat u kunt besparen op uw verlichting?

Vraag dan nu een gratis verlichtingscan aan. Hierbij geven we u een uitgebreid advies over energiezuinige oplossingen m.b.t. uw huidige verlichting.

Bedankt voor de aanvraag! We nemen z.s.m. contact met u op.