Led Highbay

Besparen met energiezuinige Led Highbay verlichting

Energiezuinige Led verlichting voor industrieel gebruik

In veel bedrijven en fabriekshallen met hoge ruimten wordt vaak nog gebruik gemaakt van grote Highbay downlighters of “klokarmaturen” zoals ze vaak genoemd worden. Deze armaturen met HPL-N en SON-T lampen hebben een slechte lumen/watt verhouding, hoge terugloop van de lichtopbrengst en een korte levensduur. Het vervangen van deze armaturen naar Highbay Led verlichting zorgt hierbij voor een aanzienlijk besparing op de energie- en exploitatiekosten.

Bespaar op energie- en exploitatiekosten

Het een-op-een vervangen van de oude Highbay verlichting naar Led verlichting kan tot een energiebesparing van ruim 70% leiden. Hiernaast hebben de Led Highbay armaturen een levensduur tot 80.000 branduren, waardoor de besparing op de exploitatiekosten kan oplopen tot ruim 80%. De hoge levensduur maakt deze lichtbron ook erg geschikt voor volcontinu gebruik.

Voordelen Led verlichting:

  • Extreem lange levensduur (tot 80.000 branduren)
  • Hoge lumen/Watt verhouding
  • Schakelbaar en eventueel Dimbaar
  • Hoog lumenbehoud gedurende levensduur
  • Vaak een-op-een uitwisselbaar
  • Korte terugverdientijd

Highbay Led wordt o.a. toegepast bij:

Extra besparing met sensoren

Naast de besparing door overstap naar Led kan er nog een extra besparing behaald worden door het gebruik van sensoren i.c.m. dimbare drivers op de armaturen. Deze kunnen de verlichting dimmen op daglicht en aanwezigheid. Gemiddeld zorgt deze optie voor een extra besparing van 50-70% in bedrijfsgebieden met veel daglicht en/of lage bedrijvigheid. De sensoren zitten direct gemonteerd op de Highbay armaturen, waardoor er geen extra installatie van bekabeling nodig is naar sensoren. 

Benieuwd hoeveel u kunt besparen met Led Highbay verlichting?