VVE Dijkgraafplein

Led Portiekverlichting VvE dijkgraafplein

VvE Dijkgraafplein gaat over op LED


Bij de VvE aan het Dijkgraafplein in Amsterdam heeft Energyfirst in opdracht van FB-Onroerendgoed BV de verlichting van 4 woonflats en 2 ondergrondse garages vervangen voor energiezuinige verlichting. Bij deze VvE zijn 417 oude gevelarmaturen vervangen voor nieuwe Led armaturen. Daarnaast zijn in 2 ondergrondse parkeergarages 50 oude TL armaturen vervangen voor energiezuinige hoogfrequent T5 armaturen.
Naast een proefopstelling, waarbij de bewoners hebben kunnen ervaren wat de effecten zijn van deze nieuwe verlichting, is inzichtelijk gemaakt wat het energieverbruik in de oude situatie is en in de nieuwe wordt. Zo bleek dat een oud gevelarmatuur 32 watt per stuk verbruikte terwijl een nieuw energiezuinig LED armatuur nog maar 9 watt verbruikt. Dit komt neer op een besparing van 72%! Daarnaast is met een luxmeter vastgesteld dat de nieuwe armaturen meer licht opbrengen dan de oude versie. Tenslotte is op basis van berekening vastgesteld dat de investering in minder dan 3 jaar is terugverdiend.
Note: Na tevreden afronding van het bovenstaande project is inmiddels ook bij de VvE De Wijtse Linnaeus aan de Wijtenbachstraat in Amsterdam de verlichting vervangen.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

november 11, 2013