Bij Sportcentrum de Schaapskooi in Bemmel zijn 3 tennisbanen omgebouwd tot 3 basketbalvelden met hierin 1 centercourt veld gericht op Europees niveau basketbal. Aangezien de dames van Batouwe Basketball hier Eredivisie gaan spelen heeft de Nederlandse Basketball Bond (NBB) hier een eis van 500 lux t.a.v. het lichtniveau opgesteld. De oude tl-verlichting bracht gemiddeld maar 300 lux op en daarom heeft Eric van Merwijk ons ingeschakeld voor een grootschalige renovatie naar Led verlichting.

Om de eis van 500 lux te bereiken hebben we de oude tl sportarmaturen gerenoveerd met 36W Led lampen met een zeer hoge lumen/watt verhouding en selectief enkele armaturen bijgeplaatst boven de baskets. Hiermee hebben we een lichtniveau weten te bereiken van 460 tot 725 lux. Bijna een verdubbeling van het oude lichtniveau met alsnog een energiebesparing van 33% t.a.v. de oude verlichting.

Met de nieuwe Led verlichting, nieuwe vloer, opgeknapte wanden heeft Sportcentrum de Schaapskooi duidelijk de standaard gezet wat betreft binnensporten in Bemmel.

We wensen Batouwe Basketball veel succes met hun eerste seizoen in de Schaapskooi!