Industriële verlichting

Tot 60% besparing op industriële verlichting

Alhoewel de verlichting in de industrie vaak maar een klein gedeelte van het totale energieverbruik omvat, valt hier door renovatie toch vaak een forse energiebesparing te behalen van 40-60%. Hiernaast zorgt renovatie of vernieuwing o.a. voor verbeterde veiligheid en verhoogd werkcomfort.

IndustrieWelke verlichtingssoorten komen wij tegen:

Voor al deze soorten verlichting hebben wij een energiezuinige oplossing. Naast de te behalen besparing kunt u bij renovatie van de verlichting ook gebruik maken van Energie Investerings Aftrek (EIA). Deze zorgt gemiddeld voor een aftrek van 10% van het te investeren bedrag.

Renovatie tl-verlichting

In het geval van tl-lijnverlichting en open tl-verlichting passen wij hier vaak renovatie van de huidige armaturen toe. Dit is een goedkopere oplossing dan vernieuwing en zorgt voor een evengrote besparing. De besparing ligt in de meeste gevallen rond de 50%. Voor meer informatie over renovatie, klik hier.

Toepassen Led verlichting

Naast de renovatie is het ook mogelijk om de huidige tl-verlichting te vervangen voor led verlichting. Deze verlichting is door de matige spreiding juist goed op grote hoogte en heeft een veel hogere lumen/watt verhouding dan oude tl-verlichting met starters. Verder is Led verlichting door de zeer korte opstarttijd erg goed te combineren met aanwezigheidsdetectie.

Toepassen aanwezigheidsdetectie

In magazijnen worden sommige gangpaden en ruimten maar weinig gebruikt. In deze ruimten is het erg zinvol om bewegingssensoren voor aanwezigheidsdetectie te plaatsen. Dit zorgt voor automatisch aan en uit schakelen bij de aanwezigheid van mensen. Door deze toevoeging op de energiezuinige verlichting kan de besparing soms wel oplopen tot 90%. Voor meer informatie over aanwezigheidsdetectie, klik hier.

Belangrijke punten in de industriële omgeving:

 • De juiste lichtsterkte op de verschillende werkplekken
 • Verbetering van de veiligheid
 • Verhoging van het werkcomfort
 • Realiseren van een forse energiebesparing
 • Continuiteit van de werkzaamheden
Benieuwd wat u kunt besparen?
Vraag een verlichtingscan aan

Neem contact op voor een gratis verlichtingscan

Mocht u binnen uw pand nog gebruik maken van oudere verlichting, neem dan contact met ons op voor een gratis verlichtingscan. Tijdens deze scan nemen wij alle punten van uw huidige verlichting op en komen met een mogelijke energiezuinige oplossing. Voor meer informatie over de deze verlichtingscan, klik hier.

Referenties

Hieronder verschillende bedrijven waar wij de verlichting hebben gerenoveerd.

 • Waterbedrijf Vitens
 • Heras Hekwerken
 • Bredenoord Apeldoorn
 • Gyvlon Geertruidenberg
 • Patijnenburg Naaldwijk
 • Eurozak Belgie (onderdeel van ACE Packaging)