Gemeenten

Energiezuinige verlichting binnen de Gemeente

Binnen gemeenten wordt nog veel gebruik gemaakt van oude verlichting in bijvoorbeeld sporthallen, scholen of parkeergarages? Hierop kan door middel van renovatie een flinke energiebesparing behaald worden. Dit met behoudt of verbetering van het huidige lichtniveau. Dus meer licht, minder energie!

Wat zien we bij gemeenten?

Bij gemeenten wordt het jaarlijks beschikbare budget meestal alleen gebruikt voor het vervangen van defecte lampen en elektronica. De mogelijkheden voor energiebesparing op de verlichting wordt hierbij vaak over het hoofd gezien. Renovatie van de verlichting zorgt echter voor minimaal 10 jaar probleemloos licht met een korte terugverdientijd van gemiddeld 3 jaar.

Financiering van de renovatie

Bij beperkt budget bieden wij vaak ook de optie aan om de renovatie gespreid te betalen. Bij deze betalingswijze wordt de renovatie helemaal gefinancierd uit de gerealiseerde besparing. Hierdoor kan er zonder extra investering toch de overstap naar duurzame energiezuinige verlichting gemaakt worden. Voor meer info, zie de Lichtlease pagina.

Geen zorgen meer over de verlichting

Bij renovatie van de verlichting wordt uitsluitend gebruik gemaakt van lichtbronnen met een lange levensduur. Het minimum ligt hierbij op 25.000 branduren wat gemiddeld overeenkomt met 10 jaar gebruik. Hiernaast hanteren we 3 jaar garantie op alle geïnstalleerde producten. Renovatie zorgt naast een energiebesparing dus ook voor lagere exploitatiekosten en nog belangrijker, minder tijd en zorgen.

Enkele Referenties

  • Gemeente Breda
  • Gemeente Gouda
  • Sportbedrijf de Karpen / Gemeente Eindhoven
  • Gemeente Terschelling

Gratis verlichtingsscan

Bent u benieuwd wat er binnen uw gemeente bespaard kan worden met energiezuinige verlichting? Vraag dan de gratis verlichtingscan aan. Bij deze scan nemen we de huidige verlichting op, bekijken de mogelijke energiezuinige oplossingen en berekenen hoeveel hiermee bespaard kan worden. Aan de hand van een uitgebreid verslag tonen we u vervolgens o.a. de installatiekosten, energiebesparing en terugverdientijd van de renovatie. Vraag hier een vrijblijvende verlichtingscan aan.